Luisbestrijding in linde- en beukenbomen

Voor de luisbestrijding in linde - en beukenbomen gebruiken wij het middel Calypso van Bayer. Dit middel wordt door Gemeentes ingezet om overlast van luizen in woonwijken te bestrijden. Het middel is veilig voor bijen, hommels en een andere nuttige insecten. Daar het middel chemisch is qua oorsprong wordt het middel binnenkort vervangen door een  100 % biologisch middel.

Inmiddels zijn we gestart in de gemeente Maastricht om het biologische middel Savana te gebruiken van de Firma Koppert BV. Ook hebben we inmiddels Neemazal beschikbaar voor biologische luizenbestrijding. De ervaring leert inmiddels wel dat een 2e bespuiting vaak noodzakelijk is.

ZUIGSCHADE LUIZEN

Luizen veroorzaken naast zuigschade ook overlast doordat ze een plakkerige drup uitscheiden die bestratingen, auto's en terrassen vervuilen. Overlast door luizen kunt het beste bij de gemeente melden. De gemeente kan de situatie dan inventariseren en beslissen of een luisbestrijding verantwoord is.

foto: Beuk gezond             foto: Beuk met luizen       foto: B. met zware luisaantasting

 

BESTRIJDINGSWIJZE

Voor bestrijdingswijze verwijzen we naar de rubriek ons EPR machinepark waar u onze Phantom bomenspuitmachine in actie kunt zien (You Tube film).

 

Foto: New Holland trekker TN75N met Phantom B-612 bomenspuitmachine aan het werk met luisbestrijding