Onkruidbestrijding in asperges 

Op jonge 1e jaars asperge-percelen is de onkruiddruk vaak hoog. Onkruidgroei zorgt in jonge asperges-gewassen vaak voor verstikking en vochtonttrekking.

Verder droogt het jonge asperges-gewas door aanwezig onkuid  moeilijker op waardoor schimmels zich sneller ontwikkelen waardoor het gewas eerder afsterft. Ook schadelijke insecten zoals de aspergesvlieg en de aspergeskever zijn moeilijker te bestrijden in een onkruidrijk gewas. Kortom een goede onkruidbestrijding is de basis voor een gezond en groeizaam asperges-gewas.

Door tijdig, direct na het planten, contact met ons op te nemen kunnen we samen met u de juiste onkruidbestrijdingsstrategie voor uw jonge 1e jaars aspergesaanplant bepalen, hetgeen de basis is voor een goed eindresultaat.Mechanische bestrijding

Wij verzorgen de mechanische onkruidbestrijding in 1e jaars aspergespercelen in Limburg, Belgisch Limburg en Duitsland.  De mechanische onkruidbestrijding in jonge aspergespercelen wordt uitgevoerd met speciale freesmachines en aanaardgarnituur uitgerust met miniploegscharen en looprol. Meestal frezen we 1e jaars aspergepercelen alleen als we te maken hebben met groter onkruid. Kortom voor iedere situatie hebben we de juiste machine beschikbaar.


Afstand speelt bij ons geen rol daar we beschikken over een eigen 12 tons oprijwagen (zie ons EPR machinepark).

Om groeiremming bij 1e jaars aspergepercelen te voorkomen adviseren wij om bij de onkruidbestrijding de nadruk te leggen op mechanische onkruidbestrijding.


Chemische bestrijding

Chemische onkruidbestrijding in asperges worden door ons hoofdzakelijk uitgevoerd met speciale zakstukken die we tussen het gewas plaatsen zodat we onderblad de bespuiting kunnen uitvoeren. Het voordeel van deze zakstukken is dat we kunnen spuiten met richtdoppen waardoor er  meer spuitmiddel  tegen de zijkant van de asperges-ruggen kan worden aangebracht. De centrale spuitdop zorgt voor het aanbrengen van middel op het looppad tussen de ruggen.


Een bijkomend voordeel van dit spuitsysteem is dat er bijna geen drift ontstaan onder in het gewas. Ook kan het spuitbereik van de spuitdoppen in de sluitrij worden aangepast zodat we exact tot aan de perceelsgrens kunnen spuiten. Ook de kopakkers spuiten wij volledig mee zodat uw asperges-percelen er altijd netjes bijliggen. 
Machinepark

Een greep uit ons machinepark:

- New Holland T4050V, vermogen van 100 Pk en een breedte van slechts 1,10 m cm
- Coenders HB 4120 chemische spuitmachine
Wimat Freesmachine, werkbreedte 1,25 m , zware uitvoering 
Howard Freesmachine, werkbreedte  1,35 m , zware uitvoering
Aanaardgarnituur, werkbreedte 1,15 m  met miniploegscharen en ganzevoet schoffels inclusief looprol
Aanaardgarnituur, werkbreedte 1,25 m  met miniploegscharen, triltanden en ganzevoet schoffels inclusief looprol

 U ziet dat we voor iedere rijafstand (1,65 m/1,70 m/1, 75 m/1,80 m/1,85 m)  de juiste machine ter beschikking hebben.